sunnuntai 13. huhtikuuta 2008

Pennut 6vk ja hiukan päälle

lbn Tintenfass L'abbis "Nasu"

Ompas tästä pentublogista tullut aktiivinen ja mielenkiintoinen keskustelupalsta! Hauskaa! Kun minä en ehdi blogia päivittämään niin muut hoitavat blogin ylläpitäimisen puollestani ;O)

Kiirettä siis pitää edelleen. Viikko on kulunut kiinteästi pentujen kanssa ja ihan oikeissa töissä. Apuvoimiakaan minulla ei ole ollut, vaan olen oikein hoitanut pennelit ihan itse.

Katse tulevaisuuteen

Pennuissa tapahtunut paljonkin kehtystä viimeisen viikon aikana. Nyt niissä on selkeästi enemmän vauhtia. Koko 20 pennun kaarti ulkoilee yhksissä tuumin minun siivotessa niiden jätöksiä sisällä. Pari pentua on jo valittukin, yksi riiseni ja sitten poliisin koiramiehet kävivät katsastamassa pari ehdokasta heidän labradorikseen. Sinne siis menossa yksi labukka virkakoiraksi jos tarpeeksi hyväksi kehittyy. Muut valinnat tapahtuvat tässä viimeisen viikon aikana...

Humppa ei enää oikeastaan imetä pentuja lainkaan. Maidontuotanto loppui yllättävän hitaasti ja siihen kului lähes viikko. Nyt viime päivinä tissit ovat selvästi pienentyneet ja Humppa alkaa löytämään omaa virtaisuuttaan takaisin. Se pitää riiseneille kuntoklubia hyppelemällä tarhassa jojohyppyjä paikallaan kaikki jalat ilmaan ja koittaa saada klomppukoipi Igorinkin muka mukaan. Ei taivu pökköjalan kintereet moiseen loikkaan. Igor vaan tyytyy makaamaan sisätarhassa sohvalla ja nauttivat rauhallisuudesta. Kuntoklubin toinen kurssi on talon ympäri juokseminen. Musta labradorisalama juoksee ekana ja pujottelee puskien ympäri ja kaksi riisenin retaletta koittaa saada sitä kiinni. Nuorempi peuran näköinen "pelkkää jalkaa" Ruuti jopa pääsee aika lähelle. Igor tyytyy haukkumaan kimakkaa "homo-haukkua" ja luovuttaa jossain vaiheessa nopeammilleen.

Pennut keksivät oivan juomakeitaan pihalta. Vanhan suihkulähteen. Meikä ihmettelee, kun riisenit alkoivat oksentelemaan ja ripuloimaan yht äkkiä, eikä mitään erityistä syytä löytynyt. Iloisena katselin vierestä ja oikein kuvasinkin niiden puuhia altaalla. Sitten välähti, että ehkä oksentelun syynä on se pirun haiseva vesi. Otin ja tyhjensin altaan ja hyi hitto, voin sanoa hajun olleen mahtava. Multakin meinas tulla yrjö kun niitä uivia matoja ämpärillä äyskäröin. No, nyt on allas tyhjennetty ja peitettyy levyillä. Eikä kukaan enää oksenna... Pitää purkaa koko kauhistus pois sitten paremmalla ajalla.

Pahamaineinen juoma-allas

Pennut on nt kaikki siistitty ja karvojen alta paljastui oikeinkin hienoja penneleitä. Rungot ovat todella vankkoja ja ihanan lyhyitä. Turkeissa 50% perus karkeita, minulle tyypillisiä ja 50% ihania kaipaamiani runsasturkkisia. Itse olen todella yllättynyt pentujen ulkonäöstä, joka tässä yhdistelmässä oli viimeisenä kriteerinä urosta valittaessa. Pennut edustavat kuitenkin aivan samaa tasoa kuin aiemmat pentuni.

Tänään Kävivät pentueen isän omistajat katsomassa jälkikasvua. Tuntuivat oikeinkin tyytyväisiltä. Heidän jälkeensä tulivat taas Kotilaiset kylään pullien ja donitsien kanssa. Ensin valokuvattiin pennut ja sitten siirrettiin riisenien aitaus keittiöstä kuistille. Ihana saada keittiöön taas pöytä! Talo näyttää ehkä hiukan enemmän ihmisasumukselta, kuin kenneliltä...

ssu herra sininen

Maanantaina sitten suunnataan riisenien kanssa eläinlääkärintarkastukseen ja silmätarkastukseen Mevettiin. Mahtaa olla reissu kaikkien noiden pikku riiviöiden kanssa. no, kai siitä selvitään, pannaan stereoita kovemmalle...

Tulihan tässä taas tarinaa, ehkä jopa oikein männäviikon edestä?

Olkaa nyt vaan Anonyymit vielä mun kavereita...

Anu

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

JESSS!!!
Kasvattajaan tehos juuri se mitä ajattelinkin, PAHA!
Eli ihan turha ruikuttaa näyränä kurjuutta kummenpaa, ei korvaansa lotkauta, mutta kun ottaa käyttöön kiristyksen ja kovat otteet, niin sitten tokenee toimintaan, tämä meidän Kasvattaja...

Mukava kuulla pentusten elämästä ja tekemisistä, sekä Humpan huiteluista. Toivottavasti pennut tulevat äitiinsä, riisenipennutkin olisivat voineet saada pienen loikkageenin, kun Humppa varamaidontuottajana toimi aidon äidin lähdettyä omaan kotiinsa.

Tuo Nasukin näytti tosi suloiselta noutajan alulta aina nukkuvan emäntänsä kaulalla...

Kasvattaja,
viikko vielä ja sitten son ohi, tuo meille ainakin kerran, mieluimmin pari päivitystä blogiin,
tai
minä puhkon sun autonrenkaat ja kauko-pahis runttaa sut siihen suihkulähteen,
mietippä sitä!

terveisin,

~anonyymi-ykkönen~

ps.
älä sinä kauko-pahis nyt vesitä mun hyvää kiristystä, heittäytymällä aina iloiseksi ja posiitiiviseksi sekä muista pelkkää hyvää löytäväksi ihmiseksi, pysy nyt kerrankin nimimerkkisi veroisena, pahiksena... ja tue minua tässä elämäntehtävässä vielä viikko.
Kiva-Kiitti-Moi!

Anonyymi kirjoitti...

Huomenta Pennut,Ruuti, Humppis, Riisenit, Anu ja Anonyymi-1

Kiitos päivityksestä (VIHDOIN!!!!), Nasu on söpö joo, mut ei vieläkään kaikkia pyytämiäni kuvia? Eli keltainen riiseni ja punainen riiseni?

Hieman kemiaa lukeneena olisin voinut kertoa sulle mitä sinä seisovassa vedessä tapahtuu... et ois päästänyt penneleitä juomaan. No hyvä että ovat kunnossa.

Hyviä kuvia ja söpöjä otuksia. Humpastakin voisit yhden sivuprofiilikuvan napata, nähtäis mitä riipputisseille ja Humpan alleille on tapahtunut (vai onko mitään).

Täällä tuli talvi, aamulla lunta joku 5 senttiä ja lisää räntää puskee taivaalta. Aamu piti aloittaa jälkitreenillä, mut täytyy odottaa iltapäivään, josko silloin.

Anonyymi-ykkönen: Yritätkö muuttaa luonnettani? Jokaisessa meissä on paljon kultahippuja, jopa kasvattajassa joka ei ole vaan kiireidensä vuoksi millään ehtinyt päivittämään blogiaan, mutta nythän sekin asia on korjattu :) ja en voisi kuvitellakaan tuuppaavani kasvattajaa suihkulähteeseen.... kaikkea sitä ehdotetaankin..

Oikein iloista sunnuntaiaamua kaikille, nämä aikaiset aamut ovat ihania, vaikka maailma onkin täynnä räntäsadetta (mutta onneksi on huhtikuu!)

t. kauko-pahis-anonyymi

Anonyymi kirjoitti...

Hei vaan kaikki Anonyymit puolen hehtaarin metsän asukit! Kiitän kovasti, että olette tiukalla otteella myötäeläneet tätä pentuhässäkkää. Hyvä tietää ettei minun parhaan ystäväni Nasun hyvinvointi ole pelkästään hajamielisen ja hieman laiskan kasvattajan varassa...8)Jalanjäljen mittainen ystäväni jäljesti tänään ensimmäiset lihapullajäljet. Ystäväni suoriutui mielestämme erinomaisesti viisi kertaa itsensä mittaisista jäljistä. Olen ystävästäni kovin ylpeä. Kasvattajakin vaikutti olevan ja yhdessä harmittelimme, ettemme rankkasateen takia voineet ikuistaa tätä ikimuistoista ensijäljestystä.

Jostain ihmeen syystä yleensä niin leppoisa ja kiva kasvattaja kimpaantui, kun minä ja ystäväni söimme Donimoja. Väitti, että kolme lihapullaa ja tuplasuklaa Donimo voisi laittaa Nasu ystäväni mahan sekaisin. En ymmärrä...Aijon katsoa jostain eläinlääketieteen kirjasta onko moisessa väitteessä mitään perää...en usko! Kyllä oikeasti Donimo pienen possun tiellä tai lähinnä jäljellä pitää!

No nyt en voi kirjoittaa pidempään koska minun täytyy lepytellä kimpaantunutta kasvattajaa kanalla ja nuudelilla...

Iloisin terveisin,
Nalle Puh

Anonyymi kirjoitti...

Hei Nalle Puh,

Olen kyllä tehnyt jo Suuren Suunnitelman Nasun pelastamiseksi kasvattajan käsistä. Suureen Suunnitelmaan kuulúu Tietysti Suuri Määrä tuplasuklaa Donimoja, ellei Kengu tule ja varasta niitä.

Muistittehan laittaa nasun jäljelle joka askeleeseen Kolme lihapullan palaa? Jotta oppisi Oikean Tavan edetä?

t. kauko-pahis-anonyymi, jota työystävät myös Tyttö-Puhiksi kutsuvat

Anonyymi kirjoitti...

Juu, kyllä kolmella palalla on menty ja loppuun suurta rakkautta ilmentävä jätti keko. Nasu kyllä hieman epäilee ystävyyttämme, koska kekoa ei ole saanut syödä loppuun...8(

Kasvattajakin leppyi kun sen maha täyttyi....täällä siis rauha maassa.

Enää 5 yötä ja saan Nasun kotiini...8)

Meillä on ollut tänään hyvä päivä:
We picked a lot of flowers, blue ones and red. We did a million happy things and then we went to bed.

Nalle Puh ja ystäväni Nasu


Hyvää ja kaunista yötä!

Anonyymi kirjoitti...

Terve Nalle-Puh, Kasvattaja ja Kauko-Pahis!
Siis Nalle-Puh ei nukukaan kaikkia vapaita hetkiään, yllätyin, vai muistiniko pettää... Muistissani voi kyllä olla aukkoja, isojakin. Viimeksi kun Puhin kanssa tapasimme, olin varma että pystymetsästä puun takaa hyökkäs kuuma-aalto, muttei se sitä kai ollutkaan, kun ei uutta aaltoa ole ilmaantunut, vai tyyntäkö myrskyn edellä...

Son kuitenkin hyvä juttu, että Nasua jo treenataan kovasti. Pienestä son vitsa väännettävä! Hieno kesä tulossa jäljestykseen ja juuri oikeaan aikaan hänen elämässään. Muista sekin, että tottiskenttä odottaa syksyllä pientä treenaajaa.
Pieni pala Donimoa pitää pienen koiranalun tiellä ja iloisena, miksei vähän isommankin. Annetaan Kasvattajallekin välillä pari, niin ei ole hapan... :o)

Pitihän se arvata että Kauko-Pahis vesittää tämän mun kiristysjutun, en yhtään yllättynyt.

Kasvattajalla on tänään kiire, mutta heti huomenna tai ylihuomenna voisit kuvata pentuja ja heittää ne blogiin, vaikka ilman tarinaa. Me osataan kyllä kuvitella kuvista...

mukavaa maanantaipäivää kaikille blogin lukijoille, yli roturajojen!

~se aito ja alkuperäinen, Anonyymi-ykkönen~

ps.
rapsutukset nelijalkaisille!