maanantai 3. maaliskuuta 2008

Maanantain kuulumisia

Ylempi lilalla merkitty on riisenipentu 650g ja alempi vihreällä merkitty on labradori 530g.

Riiseni jyrää!!!


Pentujen kanssa kaikki hyvin. Molemmat emät hoitavat pentunsa erittäin hyvin, joten täällä tuntee itsensä aika turhaksi ;O) Vuorottelemme edelleen äitini kanssa valvontahommissa, jos jotain apua kuitenkin tarvitaan.

Ulkonäöllisesti pentueet eroavat erittäin vähän toisistaan. Jos nyt menisi labradoripentu vahingossa riisenipentujen sekaan, en millään pystyisi erottamaan sitä muiden joukosta. Painoltaan pennut ovat niin lähellä toisiaan, ettei siitäkään voisi päätellä mitään. Toki isoin riiseni ja pienin labukka erottuvat toisistaan, mutta keskipaino on molemmissa pentueissa hyvin lähellä toisiaan. Labukoilla on ehkä hiukan lyhyemmät hännät ja lyhyempi karva.

Luulen kuitenkin, että siinä luovutusiässä kuitenkin kykenen erottamaan, kumpaa rotua pennut ovat ;O) Kummallekohan rodulle olisi pahempi, että se muistuttaisi toista enemmän kuin omaansa? Parrattomia käyttölinjaisia riiseneitä vai karkeakarvaisia isoja labukoita? Ei vaiskaan - hienoja rotunsa edustajia täällä kasvaa!

Luonteellisesti labukkapennut ovat jo nyt parempinenäisiä, löytävät ruoan luo paremmin ;D kun taas riisenit jo nyt liikkuvat paremmin, mutta turhaan = höseltävät tisseistä ohi. Rotutyypit luonteen osalta jo nyt nähtävissä...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea pentueille ;0) hauskaa seurata .. pentujen kasvua... tulin kyllä uteliaisuuttani katsastamaan sitä isompaa neitiä, jos vaikka kuva löytyisi... ;o)
Hyvää kevättä täältä pohjoisesta....