torstai 27. maaliskuuta 2008

Pennut 4vk

Riisenipentujen painia

Maanantai-iltana siis aloitimme kiinteän ruoan antamisen pennuille. Se on selvästi lisännyt touhua pentujen kanssa. Aiemmin istuskelin pentuaatukossa supisemassa pienille tuhisijoille ihan vaan huvikseni, nyt niiden hoitamisessa on jo ihan duunia.

Riisenipennuilla on enemmän hampaita havaitavissa ja niiden myötä myös suun käyttö on aktivoitunut. Pennut tajuavat jo seurata hiukan liikettä ja osaavat tarttua esim. solmittuun sukkaan kiinni. Jokunen jopa vastustaakin jo nyt. Omiin aikaisempiin pentueisiini verraten tuntuu, että nämä olisivat hiukan aikaisemmin kiinnostuneita saalistamisesta ja suunkäytöstä kuin aiemmat pentueeni. Mutta tämä voi myös olla muistini hataruutta...

Eilen suurennettiin riisenipentueen aitausta. Niissä on sen verran elämää ja menoa, ettei enää alkuperäinen aitaus riittänyt. Vielä kun kelit hiukan paranisivat, saisin ne myös ulos temmeltämään.

Suurennettu pentuaitaus

Viikonloppuna olisi tarkoitus siistiä pentuja ensimmäisen kerran. Sen jälkeen niistä pystyy hiukan katsomaan myös ulkonäöllisiä seikkoja. Niiden emän Hevin sain eilen nypittyä. Karvan alta paljastui yllättävän hyväkuntoinen koira kun ajattelee sen imettävän 10:tä kovimassa kasvuvauheessa olevaa pentua. Koitan ottaa siitäkin jonkun kuvan. Hevi hoitaa edelleen pentuja tosi hyvin. Se ei enää makaile pentujen kanssa muuten kuin syöttäessään. Päiväsaikaan syöttäminenkin kyllä tapahtuu enemmän seisaaltaan pentujen roikkuessa nisissä, auts ;O)

Hevi on kyllä ollut aivan loistava "lainakoira". Se on sopeutunut laumaani täysin. Se ottaa erittäin iloisena aikki vieraat vastaan ja vaikka sen omistajat käyvät sitä katsomassa, ei sillä ole ilmennyt mitään ikävöimistä. Ei tässä varmaan mene enää kuin reilu viikko, niin Hevi muuttaa takaisin omaan kotiin.

Pentujen suhteen siis kaikki edelleen hyvin. Varaustilannekin on mielestäni hyvä, sillä labukat ovat käytännössä olleet jo varattuja syntyessään ja riiseneissäkin minulla on enää pari-kolme urosta vapaana.

P.S. Anonyymi: tuliko tarpeeksi pikaisesti kuvia ja päivitystä? Painostuksen alla...

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa!! kun hieman hiillostaa, tapahtuu kummia, päivityksiä tulee tiuhaan tahtiin. Vähän huvittunut olin maininnastasi, että pennuissa on jo nyt duunia. Odotahan vaan vielä viikko niin nenähaivenesi tuntevat varsinkin aamuisin mitä on oikea duuni, sillä se haisee sille itelleen ja sitä ei apulaisesikaan kykene pois tuulettelemaan. Palaan taas viikonloppuna katsomaan mitä olet saanut blogiisi aikaiseksi, siihen saakka, työniloa...

Unknown kirjoitti...

Älähän Anonyymi pelottele :)

Söpöjä on pennelit... ootas kun alkavat pureen kaikkea mikä liikkuu ja mikä ei liiku :D

Anonyymi kirjoitti...

Nonni, kasvattaja näemmä palasi ruotuunsa, vai onko jo muka niin paljon työtä pennuista ettei kerkiä blogiaan päivittelee. Moppi vaan heilumaan, uutta lehteä ryvettyneen tilalle eli HOPI HOPI homsantuusa, vauhtia masiinaan... En alkuunkaan usko, että olisin ainoa joka täällä käy kuikuilemassa kuulumisia.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minustakin olisi kohtuullista päivittää blogia useammin. Päivittäin täällä käyn norkoilemassa. Onhan kasvattajalla aikaa kun pennut nukkuvat. Kuvia ja videon pätkiäkin voisi olla ;-))

Anonyymi kirjoitti...

Katos vaan, toinenkin anonyymi! Jotenkin arvasin etten ollut ainoa joka kummaksuu kasvattajan hitautta. Kakuei tullut mun mieleen että nukkuvathan nuo pennut välillä ja silloinhan ei tartte siivota sontaa, jolloin voi istahtaa koneen ääreen ja tyydyttää uteliaiden lukijoiden tarpeita kertoen kuulumisia. Tein muuten just äsken havainnon, että kasvattaja ja kello käyvät samaan tahtiin, hitaasti! no, varmaan vanhat patterit.
Huomisiin...

Anonyymi kirjoitti...

kasvattajalle tiedoksi;
Kesä-kello on muuten NYT 01.41 ja päiväys 31.3.2008