sunnuntai 8. helmikuuta 2009

TF-tottispäivä 7.2.2009 Porvoossa Dog and Cat Centerissä.

Niina ja Boris Outin ohjauksessa

Tottispäivä oli saanut hienon osanoton ja paikalle saapui yli 20 innokasta kuuntelijaa. Kouluttajana toimi Outi Hermiö.

Harjoituskoirakot:

TF Kvintett ”Iiro” ja Janski
TF Kosmos ”Remu” ja Cia
TF Kadett ”Boris” ja Niina

TF Kabriolett ”Taisto” ja Hanna
TF Baktunga Berta ”Bertta” ja Markus
TF Bortåt Backen ”Muru” ja Johanna
TF Bosiga Boven ”Nitro” ja Martina

TF Gulliga Gumman ”Kami” ja Miia
TF Trippel Triumf ”Hevi” ja Leena
TF Stora Stovlar ”Kosti” ja Virpi
Helga ja Johanna
Routa ja Anne

Ja kuuntelemassa:
Minna, Tommy, Linda, Pauliina, Paula, Jyrki, Tiia, Kalle, Lotte, Atte, Maria ja Marina.


Osallistujia

Päivä alkoi klo 11:00. Treenipäivä pidettiin siis Silverin hallissa Porvoossa. Paikkana se on kyllä aivan erinomainen tällaisille tapahtumille. Ilman siistiä ja lämmintä 300 neliön hallia ei keskellä talvea tämmöistä päivää pystyisi järjestämään. Kermana kakun päällä on vielä iso peili hallin seinällä, mistä ohjaajat pystyivät katsomaan omaa suoritustaan.

Koirat tulivat halliin ikäjärjestyksessä ja koirakko kerrallaan käytiin läpi tottelevaisuuskoulutuksen perusteita Oli todella mielenkiintoista seurata saman pentueen koiria ja huomata samankaltaisuuksia niiden kesken. Selvästi erottui myös eri pentueet toisistaan. Ohjaajat olivat kaikki erittäin motivoituneita ja selvästi oli huomattavissa koirien kehitys marraskuun leirin jälkeen. Ohjaajat olivat tehneet töitä koiriensa kanssa ja yhteistyö näytti erittäin hyvältä.

Asioita mitä itselleni jäi mieleen:

  • Perusasennot koirilla taaemmas ja pitää olla erittäin tarkka perusasennon suoruudesta.
  • Hektisillä koirilla maltin kasvattamista. Mitään ei tapahdu, jos kiehuu yli. Odotetaan ja palkitaan rauhallisuudesta. Palkka voi olla myös esim. liikkeelle lähtö ja sen jälkeen ”naks” ja palkka.
  • Seisomaliikkeessä paino takaraajoille

Ennen ruoka- ja kahvipaussia ehdimme hyvin ottaa 9 koirakkoa. Loput 3 koiraa olivat sitten vanhimmasta päästä. Niillä keskityttiin jo olemassa olevien ongelmien korjaamiseen. Kaiken kaikkiaan mukana oli ihanan erilaisia ja eri koulutusvaiheessa olevia koiria. Myös ohjaajissa oli hyvä vaihtelu. Osa tähtää selvästi kilpailukentille, osa puuhaa koiran kanssa omaksi ja koiran iloksi. Minulle nämä molemmat tavoitteet ovat yhtä tärkeitä! Aikataulu piti todella hyvin ja päivä päätettiin aikalailla tasan klo 18:00. Loppuhuipennukseksi Silveri järjesti vielä arpajaiset ja antoi palkinnoksi kaksi ruokasäkkiä! Arpaonni suosi tällä kertaa Minnaa ja Johanna R:ä. Kiitos Silverille ja Pirrelle / Dog and Catille sekä palkinnoista, että hienosta puitteista tällaisten päivien järjestämiseen!

Kiitos myös kaikille osallistujille. Koirakoille kiitos siitä, että toitte koiranne ja itsenne estradille kaikkien katsojien eteen. Olette rohkeita ja taitavia. Olen erittäin ylpeä porukkamme yhteishengestä!

Kiitos tietysti myös ihanalle, taitavalle, mukaansa tempaavalle ja perehtyvälle kouluttajallemme Outille! Odotamme varmasti jo nyt syksyä ja seuraavaa tottisleiriä ;O)

Lisää kuvia tapahtumasta löytyy galleriastani:

http://tintenfass.1g.fi/kuvat/TF-tottisp%E4iv%E4%20070209/

Anu

Maanantai 9.2.2009 klo 9:00

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kiitos Kasvattajalle kutsusta, ja kaikille osallistujille mukavasta päivästä. Jäin tässä aamukahvia juodessa oikein miettimään teidän TippenToppen ihmisten hienoa tiimihenkeä. Jokainen teistä arvostaa ja rakastaa omaa koiraansa ja osaa iloita oman ja toisten onnistumisista. Minkäänlaista negatiivista kilpailua ohjaajien välillä ei ole havaittavissa. Tällainen positiivinen ilmapiiri ei ole nykypäivänä enää itsestäänselvyys. Arvostan Kasvattajaanne, koska hän on puitteet tällaiselle tiimihengelle luonut :o) omalla esimerkillään ja omalla suhtautumisellaan jokaisen kasvattinsa yhdenvertaisuuteen ja tärkeyteen.Ja on saanut myös jokaisen teistä ohjaajista tuntemaan olonsa tärkeäksi ja ainutlaatuiseksi. Hienoa työtä Kasvattajalta.

Koirista: olivat menneet huikeasti taas eteenpäin muutamassa kuukaudessa, koirien ja ohjaajien välinen suhde oli kaikilla kunnossa ja ohjaajista näkyi tekemisesn riemu. Nauttikaa koiristanne ja treenatkaa hyvillä mielin. Tsemppiä kokeisiin, näytelmiin ja lenkkipoluille.

-outi-

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia kovin valtavasti sekä Kasvattajalle tilaisuuden järjestämisestä, Erikoisliikkeen erinomaiselle hlökunnalle mahtavista puitteista ja erityisesti Outille loistavasta ja mielenkiintoisesta koulutuksesta.

Paljon tuli uutta ja ihmeellistä asiaa, vaan taitaa enin osa ehtiä unholaan ennenkuin mää pääsen (jos pääsen) toteuttamaan käytännössä.



Eli nythän on siis niin, että Outin tarttee alkaa katteleen kalenteriinsa enemmän tilaa meidän jengin tarpeisiin :-).



T: Isi Kotilo



p.s. Kiitoksia tottakai myös rohkelikoille oppimateriaalin tarjoamisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Team B&B:nkin puolesta Coutsille ja Kasvattajalle! Jäi todella hyvä fiilinki päivän jälkeen! Nyt tietää taas hieman enemmän et mitä haetaan ja miten eteenpäin.

Jyrki: kannattaa sunkin hankkia se videokamera tulevaisuutta -ja nykyisyyttä-ajatellen. (tää koiraharrastus kun muutenkin on niin halpaa ;) ) Auttaa nimittäin todella paljon kun pitää jälkeenpäin muistella, et mitä siinä koulutus tilanteessa oikeasti tapahtuikaan!

Itse (Niina) ainakin olin niin jännittynyt, et aikuisten oikeasti kuulun ymmärtäminenkin tuotti aika ajoin vaikeuksia :/

Mut kiitos videokameran :) nyt tietää miten se käsi pitää olla et koira menee suoraan ja tietää mitä vahvistetaan treenikaverien koirille!

Jälki kautta odotellessa terkkuja kaikille toivoo Team B&B

Anonyymi kirjoitti...

ps. Anne, vaikka osoittelinkin sua niin en videoinut vaan otin kuvia, filmitähdiksi joutuneilta oltiin suostumukset kysytty etukäteen ;)

-Niina

Anonyymi kirjoitti...

Ups, täältä siis myös kiitos kaikille.
Hyvä pvä oli..taas.. ja seuraavia odotellen.
team: K-K-K ja nyt mukana xtra K