maanantai 12. tammikuuta 2009

Pennut saatu maailmaan!

Nicky ja ensimmäinen pentu

No niin. Pitkä odotus on päättynyt.

Nicky antoi ensimmäiset viitteet synnyttämisestä jo perjantai-iltana, mutta varsinaisesti synnytys käynnistyi vasta sunnuntaina 11.1.2009 aamupäivällä. Synnytys edistyi hitaasti mutta varmasti, kunnes illalla neljän pennun jälkeen tuli stoppi. Nicky koitti ponnistaa, mutta mitään ei tullut. Aamuyöllä kasvattajakin alkoi sitten hermostumaan ja soitti luotto-eläinlääkärilleen Puhille. Päätettiin, että jo aamuun mennessä ei ole tapahtunut mitään, menisin Mevettiin.

Näin tapahtui ja aamulla klo 7 aikaan pakkasin Nickyn ja pennut autoon ja lähdin ajamaan työmatkaruuhkaan kohti Helsinkiä. Mevetissä tehtiin heti päätös keisarinleikkauksesta ja pistettiin hihat heilumaan. Nickyn leikkasi Susanna Martikainen. Onneksi leikattiin, eikä koitettu käynnistää polttoja muuten, sillä yksi pentu oli jumissa U-muodossa kohdun suulla ja tukki näin kaikkien loppujen pentujen ulostuloreitin. Tämä pentu oli valitettavasti kuollut. Leikkauksella syntyi kuitenkin kolme elävää pentua. Näistä yksi on tälläkin hetkellä hyvin heikko ja luulen sen kyllä menehtyvän ;O( Nickyllä oli siis sisällään kahdeksan pentua, 4 urosta ja 4 narttua. Tällä hetkellä saldo on 4 urosta ja 3 narttua. Huonokuntoinen pentu on uros.

Emä ja muut pennut voivat erittäin hyvin. Pennut ovat hyvän kokoisia 400-500g. Nickyllä tulee maitoa hyvin ja se hoitaa pentuja erittäin varmoin ja rauhallisin ottein.

Nyt pitää lopettaa kirjoittaminen sillä olen todella väsynyt. Takana parin vuorokauden jännitys, unettomuus ja syömättömyys. Laitan taas lisää juttua kunhan saan hiukan levättyä.

Anu

Maanantai 12.1.2009 klo 22:00

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi Olkoon Nickylle, Kotiloille ja kasvattajalle!

Harmi pennun menetys ja mahdollisesti toisenkin, mutta onneksi Pikku-Nicky on selvinnyt urakasta ja toivotaan et voi pentujensa kanssa jatkossakin hyvin :)

Terkuin Team B&B

Anonyymi kirjoitti...

Voimia pentulaatikkoon kuin sen äärellä puuhaajillekin.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea äitylille ja osallisille!
Jään odottelemaan pentukuvia jotta voin jatkaa itseni kidutusta :)

Anonyymi kirjoitti...

oi noita suloisia pieniä, muutaman viikon päästä on jo meininki erilainen :)

Onnea kasvattajalle hienoista uusista penneleistä,,rapsutuksia Nicky äipälle, kuulemma hoitelee jälkikasvuaan esimerkillisesti!

Täällä me pohjoisemmassa kärvistelemme vesiloskajääkelissä liukastellen pitkin polkuja ja teitä.

Kiitos kasvattajalle lämpöhässäkästä, onneksi käyttöohjeessa luki että ostaja asentaa... eli koskas tuon asennukseen? vai käytänkö sitä kasvattajan RAKASTAMAA hopeanväristä teippiä ;o)

Nyt kaukopahis jatkaa siivousta, yläkerran itäsiipi kaipaa vielä imuria, sitten otusten kera ulkoilemaan ihanaan talvi-ilmaan, jossa poskipäät saavat mukavan terveen punan...

t. teidän kaukopahiksenne