lauantai 28. maaliskuuta 2015

X-pennut 4 vk

Täällä alkaa olemaan menoa ja melskettä, siksi päivitykset jää vähän jälkijunaan. Pennut ovat siis jo 4 viikon ikäisiä.

Kahdesta viikosta kolmeen viikkoon elelimme vielä suht rauhallista aikaa ja emä Lady hoiti pennut lähes kokonaan itse. Kangas alustat vaihtuivat sanomalehteen, sillä pissan määrä alkoi ylittämään pyyhkeiden imukyvyn ;-) Pentujen silmät aukesivat kokonaisuudessaan ja suussa alkoi tuntumaan hampaiden alkuja.





 
 

 

Kolmesta viikosta eteenpäin ovat pennut kehittyneet hurjaa vauhtia. 3 vk ikäisenä se tajusivat, että maailmassa on muitakin pentuja kuin vain he yksin. Alkoi pieni leikkiä muistuttava pureskelu ja pikku paini. 3 vk jälkeen alkoi luonamme vierailla tulevia pennunottajia ja muutenkin pennun katselijoita. Pennut nostettiin ekaa kertaa keittiön puolelle ja vieraiden ihmisten käsiteltäväksi. Kaikki sujui todella mukavasti. Pennut olivat uteliaita ja selvästi hakeutuivat ihmisten läheisyyteen. Lady oli kaikille ihmisille erittäin avoin ja yritti varastaa pentujen lelut ja ihmisten huomion vain itselleen :-) Pentujen kehitys on hurjaa. Lähempänä 4 vk ikää ne kykenee jo hyvin leikkimään leluilla itsekseen, ihmisen kanssa ja taistelemaan niistä pentuesisaren kanssa.



 







 
 4 vk iässä pennuille tarjottiin ensimmäisen kerran kiinteää ruokaa. Tässä pentueessa en pitänyt kiinteän aloituksella mitään kiirettä, sillä maito tuntui riittävän hyvin ja emä on erinomaisessa kunnossa. Se ei ole lainkaan laitunut ja on muutenkin hyväkuntoisen näköinen. Toinen syy myöhäiseen vierrotuksen aloitukseen on meidän mukavuuden halu ;-) Kun pennut alkavat syömään kiinteää ruokaa, alkaa meidän siivoushommat. Kakka on sen jälkeen oikeaa kakkaa, eikä emä enää siivoa pentulaatikkoa sen osalta.

Tästä syystä aloitamme smaan aikaa myös pentujen ulkoilutuksen. Pennut viedään ulos ruokailun jälkeen. Ekoilla kerroilla otetaan emä mukaan, niin pennut liikkuvat paremmin pihalla, eivätkä jää paikalleen kylmään kyyhöttämään.



Eli mukavasti on kaikki sujunut. Pennut kasvavat kohisten ja tapahtumia alkaa olemaan enemmän ja enemmän. Kohtapuoleen pennuissa alkaa erottumaan luonne-eroja. Vaikka varsinaiset valinnat tehdäänkin vasta 6-7 vk iässä, niin kyllä nyt jo näkyy juttuja jotka vaikuttavat lopullisiin valintoihin :-)

Ei kommentteja: